Veel gestelde vragen

Vind hier het antwoord op veel voorkomende vragen of stel je vraag via onderstaand formulier en u krijgt spoedig antwoord.

 • Wat is Hypnose?

  Bij hypnose wordt er nog vaak gedacht aan showhypnose. Hypnose is gelukkig veel meer dan alleen iemand “zotte dingen laten doen”. Steeds meer wordt er wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat hypnose geen hocus pocus is. Wanneer je in een hypnotische staat verkeerd kan je gemakkelijker aan de slag met het onderbewustzijn waardoor je ongelofelijke resultaten kan boeken. Hypnose is niet meer of minder dan een combinatie van een heel fijn, diepgaand, ontspannend gevoel in combinatie met een goede concentratie.

 • Is er een intakegesprek?

  In de eerste sessie wordt er uitgebreid de tijd genomen om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie.

 • Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

  Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, JA :). Iedereen is hypnotiseerbaar. Als jij er zelf voor openstaat is de grootste stap al gezet. Maak je maar geen zorgen.

 • Wat is het bewustzijn en het onderbewustzijn?

  De staat van bewustzijn is dat deel waar je helder nadenkt en goed beseft wat je denkt en doet. met andere woorden, nadenken, beslissingen nemen, keuzes maken, je wilskracht gebruiken, … Het onderbewustzijn is dat waar je je niet altijd bewust van bent, zaken die bepalen wie we zijn, ons gedrag, de emoties, gedragspatronen, herinneringen die plots komen en dingen die we op automatische piloot kunnen doen zoals tanden poetsen, auto rijden, ademen, t-shirt aantrekken en nog veel meer. ons onderbewuste bepaalt zo goed als alles. Ook je bloeddruk, je hartslag, je dromen, je ademhaling, enzovoort.

 • Wat als ik niet uit hypnose kom?

  Je kan niet vast geraken in hypnose. Dat is een fabeltje. Wel gebeurt het soms dat iemand zo aan het genieten is van het zalige gevoel van hypnose dat hij/zij geen zin heeft om de ogen terug te openen. Die persoon heeft dan gewoon iets meer tijd nodig om “wakker” te worden. Je wordt sowieso begeleid door een professionele therapeut die perfect weet wat hij/zij doet.

 • Is er een etische code?

  Het creƫren van een veilige omgeving is prioriteit nummer 1 bij ons. Uw persoonlijke gegevens of de zaken die besproken worden blijven strikt geheim tussen jou en de therapeut.

 • Hoeveel sessies heb je nodig?

  Dit is een vraag waarop geen sluitend antwoord bestaat. In de praktijk merken we dat er vaak vanaf de eerste sessie reeds grote veranderingen plaats vinden. Echter is een 2de sessie bijna altijd aan te raden om de verandering permanent te maken. Gemiddeld gezien zijn de meeste mensen met minimaal 2 maximaal 4 sessie’s geholpen.

 • Mag er iemand meekomen?

  U mag gerust iemand meenemen naar de praktijk. Deze persoon mag de uitleg van de hypnose mee volgen. Van zodra we het persoonlijke intakegesprek aangaan en tijdens de hypnosesessie zelf is het echter wel aan te raden dat de extra persoon even wacht in de wachtzaal om een optimaal effect van de hypnosesessie te kunnen garanderen. Extra mensen in dezelfde ruimte kunnen immers zorgen voor afleiding of moeizamere ontspanning.

 • Zal ik achteraf weten wat ik gedaan heb?

  Bij een hypnosesessie ben je heel de tijd bewust van alles wat er gebeurt. In hypnose zal je een zeer aangename rust ervaren terwijl je uiterst geconcentreerd blijft. Je zal je dus ook perfect alles herinneren dat er gebeurde.

 • Zullen er dingen uit het verleden opgerakelt worden?

  We gaan niet actief op zoek naar dingen uit het verleden hoewel het soms kan dat je zelf ineens “inzichten” krijgt in bepaalde situaties uit het verleden. We gaan wel actief aan de slag met je onderbewustzijn met behulp van “directe” hypnose omdat het onderbewuste precies weet van waar een probleem komt en hoe het opgelost kan worden. Zo hebben we antwoord nodig op de vragen wat is het probleem juist, wanneer heb je er last van en wanneer niet en omschrijf hoe je het wel graag wil. Vervolgens gaan we aan de slag.

 • Bieden jullie garanties?

  Wij kunnen slecht 1 ding garanderen en dat is dat we het beste met u voor hebben en u ten alle tijde eerlijk, oprecht en integer helpen. Wanneer we u niet kunnen helpen, zullen we dit ook zeggen. Indien je graag ervaringen van anderen wil lezen, kijk dan gerust eens bij de getuigenissen van anderen die u voor gingen.

 • Ik heb nog een andere vraag.

  Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Contacteer ons : +32 (0) 472 040 650 info@vlaamshypnosecentrum.be

Zat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur ons een mail en vermeld zeker ook je telefoonnummer.


Mail naar info@vlaamshypnosecentrum.be